A te döntésed! Van lehetőséged, tudsz változtatni, mégpedig a hozzáállásodon. Ne csak a rosszat vedd észre, fedezd fel a jót! Keresd és meg fogod találni, mindenben és mindenkiben. 

Tudatosan úgy kelj fel reggel hogy igenis szép napod lesz és jó dolgok fognak történni veled! Ne stresszelj rá a reggeli elindulásra, a kiömlött kávéra, a forgalmi dugóra. 

Bármi történjék, gyakorold az elengedést, és keresd a szépet az életben. Nincs értelme szomorkodni, idegeskedni, haragudni, gyűlölködni. Hiszen nem ezért születtél! A napjaid pedig csak mennek az életedből. Hát tegyél róla hogy örömben és vidámságban teljenek! 

Éld az életed, méghozzá jól, és ne feledd: Mindig van választásod!  

Gyakran ragaszkodunk régi megszokásainkhoz és hiteinkhez melyek már régen nem szolgálnak minket. Sokan beleragadnak negatív gondolataikba és nem veszik észre mekkora kárt okoznak maguknak. Változtathatsz gondolkodásodon! Amennyiben negatív gondolataidat pozitívra cseréled, azokból pozitív szavak, pozitív tettek és pozitív szokások lesznek. Ha azon kapod magad hogy egy kellemetlen gondolat közéjük keveredik, gyorsan és tudatosan helyettesítsd egy szerethető gondolatra. Amint változtatsz a gondolkodásodon az életed is változni fog, ha a jót, a pozitívat veszed észre mindenben és mindenkiben, tudatosan arra figyelsz, és azon lesz a fókuszod. 

Neked is ismerősek a "ha" kezdetű mondatok? Szoktad mondani, majd boldog leszel ha... ? Ha megkapod azt a munkát, ha több fizetésed lesz, ha elutazol álmaid országába, ha megveszed azt a tárgyat amire vágysz.. 
Ne akkor legyél boldog ha ezek a dolgok bekövetkeznek, hanem most! Csak Te állhatsz a boldogságod útjába! Ha valami nem úgy működik az életedben ahogy szeretnéd, változtass rajta, a megoldásokat keresd azokra összpontosíts! Gondolkodj el azon hogy van-e ráhatásod a kényelmetlen helyzetre amiben vagy, mert ha nincs akárhogy is szeretnéd nem tudsz tenni ellene, ha viszont van ráhatásod tegyél érte és cselekedj! Nem azért vagy itt, nem azért születtél hogy szenvedj, hanem azért hogy békésen élj!

A panaszkodó ember mások sajnálatára vágyik, valójában szenved, de még ezt is könnyebbnek véli, mint hogy tegyen érte, mert az egy nehézségekkel teli út.  Negatív szemlélete miatt nem tud hinni abban, hogy valami jobb lehet. Megszokta már ezt a rosszat amiben van, és fél az ismeretlentől, ami véleménye szerint csak még rosszabb lehet. Ráadásul ha akad valaki, akinek elpanaszolhatja gondját-baját, akitől megkapja a figyelmet és sajnálatot, úgy még nehezebb lesz kilépni ebből az állapotból.

Itt már egy segítőre lesz szükség, mert teljesen át kell alakítani a gondolkodást, a helyzetmegítéléseket. Ahhoz hogy a pozitív változások tartósak maradjanak és beépülhessenek, időre van szükség. Előfordulhatnak megtorpanások is, de ezek természetes velejárói a folyamatnak. Van, aki a megnyugvás kedvéért, vagy mert fél változtatni, nem azt választja ami a hosszú távú terveit szolgálná, amitől végül elégedett lehetne, hanem inkább lemond arról amire vágyik. Nem akarja elviselni a nehéz döntésekkel együtt járó szorongást. Pedig ha kitűzne egy célt és véghez vinné lépésről - lépésre, elégedett lehetne.

Ügyfeleim, amikor elérik a céljukat boldogok és elégedettek. Azt is megtanulják a coaching után hogy ha szembe ütköznek egy-egy problémával, hogyan kezeljék azokat. Számukra és számomra is csodálatos érzés ez, hogy az életüket úgy tudják alakítani ahogy az számukra kielégítő.

Gary Chapman elmélete szerint öt szeretet nyelv létezik. A minőségi idő, az elismerő szavak, a testi érintés, a szívességek és az ajándékozás

Amikor rájössz melyik gyermeked szeretetnyelve, akkor megtanulsz beszélni gyermeked saját nyelvén. Gondolkodj el azon melyik lehet az. Amennyiben nehezen megy, azon töprengj, mi az amiből gyermeked a legtöbbet adja neked, mert amiből a legtöbbet ad, azt várja vissza.

Ha már tudod melyik gyermeked szeretetnyelve és azon beszélsz hozzá, akkor töltöd be legmélyebb szeretet igényét.

Öt évesnél fiatalabb korban ezt még nem lehet pontosan megállapítani. Ebben az életszakaszban az a legfontosabb, hogy mind az öt nyelven beszéljünk hozzá. Az osztatlan figyelem, a gyengéd érintések, az ajándékok, a bátorítás és szolgálatkészség mind szükségesek ahhoz, hogy a kisgyermek szeretetigénye be legyen töltve. Fontos, hogy szeretetünket később is mind az öt nyelven kifejezésre juttassuk, mivel mindegyik szükséges az egészséges lelki fejlődés szempontjából. De lesz egy ami a főszerepet fogja játszani majd.

Az a pillanat ami most telik el soha többé nem jön vissza. Nézz körül ott, ahol jelenleg vagy, és vedd észre a jelen örömeit. Képzeld el, hogy megállsz egy percre, mozdulatlan vagy, a többiek pedig teszik a dolgukat. Nézd az embereket, figyeld őket, és figyeld meg magadat. Most, hogy kiléptél a monotonitásból, és lelassult állapotban vagy, gondolkodj el az életeden.

Tudod hogy rengeteg mindenért lehetsz hálás? Személyekért, tárgyakért, dolgokért, stb.. Először is, kik azok az emberek akikért hálás vagy az életedben? Gondold végig! Legyen az bárki, aki örömöt hoz az életedbe. Családtagok, barátok, ismerősök. Aztán azon töprengj, mik azok a javak, amikért hálás vagy! Legyen az a házad -ami tetőt ad a fejed fölé, az ágyad, vagy akár a tollad amivel írsz. Majd vedd számba ezeket: a munkádért mennyire vagy hálás, a sok örömteli pillanatért ami nap mint nap történik az életedben, a gyermekeid öleléséért, a pároddal együtt töltött időért, a szüleiddel átélt nevetésekért, élményekért, utazásokért, a természet szépségéért, és azért hogy mindezt láthatod, érezheted. Tehát vedd észre mennyi mindenért mondhatod szerencsésnek magad, és LÉGY HÁLÁS!